Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Βουλευτικές Εκλογές 2007 - Ζήτω η Απαξίωση του Πολιτικού Συστήματος

Με 97% των ψήφων καταμετριμένες ήδη, γεγονός είναι οτι το άμεσο πολιτικό μήνυμα από την κάλπη είναι η σημαντική απαξίωση του πολιτικού κατεστημένου στην Ελληνική επικράτεια. Ότι και να κραυγάζουν τα δύο μεγάλα κόματα (αν και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. φάνηκε να δείχνει κατανόηση ως προς την απαξίωση του κόσμου στις πολιτικές επιλογές του κινήματος) και στο σύνολό τους τα Μ.Μ.Ε, ο κόσμος απέδειξε οτί το πολιτικό σκηνικό της χώρας έχει καταντήσει << κατεστημένο >> άνευ πρωηγουμένου στην μεταπολιτική Ελλάδα.

Η νέα κυβέρνηση εκλέχτηκε απο 3.046.395 ψήφους σε σύνολο 9.811,613 ψηφοφόρων! Δηλαδή με το 1/3 των Ελλήνων περίπου.

Τα λεγόμενα μικρά κόμματα συγκέντρωσαν το 20% των ψήφων, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα θετικό για το μέλλον της χώρας. Το κατ'εξοχήν συμπέρασμα των δημοσιογράφων είναι η καταδίκη του δικομματισμού και η στροφή του κόσμου προς την αριστερά.

Ακόμα και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα βλέπουν αυξημένα ποσοστά και όλα δείχνουν την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου μετά τον χαμό των σημαντικότερων ηγετών της Ελλάδας (Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή).

Αξιοσημείωτη είναι η φαινομενικά σίγουρη εκλογή του Γρηγόρη Ψαριανού, ο άτυπος πολιτικός λόγος του οποίου μέσα από τις ραδιοσυχνότητες του <<>> κέρδισε τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη της νεολαίας.

Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ ναι μεν συγχαρητήρια για την εκλογή σας απο το 1/3 των εγεγγραμμένων ψυφοφόρων, παρ'όλα αυτά μην προσπαθείτε να πείσετε ότι έχετε την λαική εντολή από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Τα πανηγύρια που οι ανεγκέφαλοι οπαδοί σας έστησαν ανά την επικράτεια καλύτερα να μην σας κρύψουν την πικρή για το κόμμα σας << αυτοδυναμία >>.

1 σχόλιο:

stathis είπε...

H πραγματική ήττα της αριστεράς είναι η απαξίωση του πολιτικού λόγου, και το απολιτίκ των εκλογών.

Όσο για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, στοιχημάτισε στον Γιωργάκη. Δες και το blog

http://kafedaki.blogspot.com/