Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ανεβαίνει η δημοτικότητα του Σαμαρά στην Νέα Δημοκρατία

Άρχισαν τα όργανα στην Νέα Δημοκρατία με την εκλογή νέου ηγέτη, και ήδη ο Σαμαράς φαίνεται σαν την μεγαλύτερη απειλή στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. Ουσιαστικές διαφορές μην ψάχνετε καθώς είναι γνωστή σε όλους τους αναγνώστες μου η αμέτρητη αχυρολογία και πατριδολαγνεία της ΝΔ.

Σίγουρα όμως η Ντόρα νιώθει την ανάσα του Σαμαρά, ειδικά μετά τα πρωτοκλασσάτα κανόνια της Νέας Δημοκρατίας σαν τον Μιχαλολιάκο. Το ντέρμπι μονοπωλεί τα δελτία συνειδήσεων στις τηλεοράσεις, με τους υποψηφίους να πασχίζουν να αναδεικνύουν την μεγάλη τους... λατρεία προς τον τόπο.

Εν τόπο χλοερό...

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ο δεύτερος γύρος, με σημαντικό γνώμονα ποιον θα στηρίξει ο Αβραμόπουλος - που το πρώτο πράγμα στον "αγώνα" του ήταν να πάρει την ευχή του Κώστα Μητσοτάκη.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κοκκινούλης το έθεσε πιο σωστά από όσους παρέλασαν στα δελτία συνειδήσεων στις συζητήσεις για την διαδοχή του Καραμανλή στην Νέα Δημοκρατία. "Ο Αβραμόπουλος πρέπει να εξηγήσει γιατί ίδρυσε δικό του κόμμα, το ίδιο και ο Σαμαράς, και η Μπακογιάννη να εξηγήσει τις διασυνδέσεις της με την SIEMENS και τις κατηγορίες για αυτήν και τον αδερφούλη της.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει. Ούτε μισή λέξη από τους υποψηφίους.

Γεγονός πάντως είναι πως όσο πλησιάζει η κρίσιμη στιγμή, οι φιλελεύθερες μπηχτές δίνουν και παίρνουν, παρά τις διαβεβαιώσεις για την "ενότητα της παράταξης". Αναμένουμε και άλλες ωραίες μπηχτές, πιο πιπεράτες ίσως... Με κορύφωση τον δεύτερο γύρο.

Ξεχάσαμε και ολόκληρο Παναγιώταρο Ψωμιάδη, που δεν μπορούσε να λείψει από τέτοιο serial τηλεοπτικό. Οι Πασόκοι πάντως θα ήθελαν πολή τον Ζορρό Βορείου Ελλάδος στο τιμόνι της ΝΔ, και την δεξιά για μια δεκαετία αντιπολίτευση...

Δυστιχώς μάλλον προς Ντόρα δαγκωτό πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: