Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ηγεμονικό ρόλο στην κοινωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

Χωρίς να υπολογίζει τους εσωκομματικούς ρευματισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας δείχνει αποφασιστικότητα για να ισχυροποιηθεί σαν τον δυνατότερο πόλο της Αριστεράς στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι σίγουρο πως οι ΠΑΣΟΚολάγνοι θα στηρίξουν ειλικρινά τον Τσίπρα. Και αυτό γιατί οι διαφορές ήταν τεράστιες και με προσωρινά μπαλόματα κατάφεραν να τα βρουν, μάλιστα λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Είναι αλήθεια πως η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν και η καλύτερη δυνατή, και μάλιστα πολλοί θέλαν να πιστεύουν σε δημοσκοπήσεις που έριχναν τα ποσοστά στα όρια εκλογής στην βουλή απελπίστηκαν πικρά, σαν τον πρόεδρο του λαού του βασιλείου της Ελλάς Γεώργιο Καρατζαφέρη. 

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν γίνεται να τρώγωνται πισώπλατα και μπροστοθώρακα τα ρεύματα μεταξί τους και επιτέλους να ενωθούν όλοι μαζί και να πάει μπροστά η Αριστερά συνολικά.

Με βαθυστόχαστες φιλοσοφίες και ιδεολογικές αναζητήσεις, ξεφεύγει το επίκεντρο από την καθημερινότητα και η καθημερινότητα θα ξεφεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σημαντικοί οι άνθρωποι στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό κοινοβούλιο και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι ικανοποιητική τις πρώτες βδομάδες της νέας κυβέρνησης.

Ας στηριχτούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ας ισχυροποιηθεί η φωνή και η λογική στα μυαλά όλων των τηλεκατευθυνόμενων.  Χωρίς την στήριξη της ευρύτερης αριστεράς και όλων των ρευμάτων, κινδυνεύουμε πάλι να ενθαρυνθεί περισσότερο η ακροδεξιά και τα φαινόμενα τύπου πρωην χρυσαυγιτών στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: