Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Νέα τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής

Κι ενώ όλοι ασχολούμασταν με το τι γίνεται στα Εξάρχεια, 2 άγνωστοι γάζωσαν με καλάζνικοφ το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής και προσθέτει έναν ακόμα πονοκέφαλο στον νέο υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μετά τις επιδρομές των αστυνομικών σε διάφορα σημεία της Αθήνας εκτός κέντρου, ήρθε πάλι ένα χτύπημα να μας θυμίσει πως κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Να μας θυμίσει πως η λύση της καταστολής και της επιβολής στρατιωτικού νόμου στα Εξάρχεια και η στοχοποίηση από την Αστυνομία ατόμων μόνο και μόνο εξαιτίας της ιδεολογίας ή της στάσης ζωής ενός πολίτη εντείνει την ένταση και κάνει την τρομοκρατία για αυτούς που συμμετέχουν ενεργά σαν την μόνη λύση ενάντια στον αυταρχισμό, τον κοινωνικό ρατσισμό και τις ζαρντινιέρες της Αστυνομίας.

Είναι δύσκολες οι ώρες στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη και σύσσωμες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση. Είναι πραγματικά λυπηρό, γιατί τόσος κόσμος θα φοβάται πλέον να κυκλοφορεί ακόμα και στα βόρεια προάστια, και τα όπλα και τα κάθε είδους εκρηκτικά φαίνεται να υπάρχουν γενικώς διαθέσιμα για όποιον τα αναζητήσει.

Και είναι κρίμα να συσπειρώνει δυνάμεις η ακροδεξιά του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ. Είναι κρίμα να χαθούν και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της Ελλάδας και ο Παπανδρέου βρίσκεται σε ευρωπαϊκό οργασμό με τους επιτελάρχες επί το έργον για να εντυπωσιάσουμε τους ευρωπαίους με την οικονομική μαεστρία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Το χτύπημα αυτό συνοδεύεται από μερικές συμπτώσεις, όπως η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της γενιάς των 500 ευρώ, οι πρωτοφανείς αστυνομικές επιδρομές και η προκλητικότατη συμπεριφορά των αστυνομικών με την σύλληψη του εκφωνητή του Πολυτεχνείου - που πολλοί στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να χρησιμοποιούν για την ανάδειξή τους στην πολιτική ζωή - της αμοιβής για την συμμορία των ληστών με τα μαύρα, του αλύπητου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς ενός λαθρομετανάστη στην Παγανή της Λέσβου και πολλά άλλα ωραία και δημοκρατικά που ακούσαμε τις τελευταίες ώρες μόνο.

Που θα πάει αυτή η ιστορία με το κρυφτούλι να δω. Και την ίδια ώρα, η μισή αστυνομική δύναμη φυλάει "πιθανούς στόχους" όπως επιχειρηματίες, εισαγγελικούς λειτουργούς και δίαφορα άλλα. Τα κλεφτρόνια έχουν ρημάξει τα σπίτια πολλών περιοχών και συνεχίζουν ακάθεκτοι, μιας και 4 αστυνομικοί αναλαμβάνουν τεράστιες περιοχές για να περιπολούν.

Πολύ ωραία. Ακούστε τα τώρα από τους Αδώνηδες και τους Καρατζαφέρηδες που σας τα'λεγαν... Μιχαλάκη δημοκράτη ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών σου και των μπουζουκοκέφαλων οργάνων που προκαλούν τα νεύρα μας, γιατί θα σου θυμίσω πως εμείς τους πληρώνουμε για να μας προστατεύουνε και όχι για να αγοράζουν γκλομπ για να βαράνε συνταξιούχους και να πυροβολούν 17χρονα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: