Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Νέο ΠΑΣΟΚ με τα Ίδια Πρόσωπα

Και ενώ η καθημερινή πολιτική ειδησεογραφία επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στα τεκτενόμενα του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικές μάχες και τα συντροφικά μαχαιρώματα μεταξί υποψηφίων και συνακολούθων τους κορυφώνονται επικίνδυνα. Βενιζέλος και Παπανδρέου είτε άμεσα είτε μέσω τρίτων ρίχνουν εκατέροθεν μαχαιριές και αυτοπαρουσιάζονται ο μεν Βενιζέλος σαν διαψευτής της φημολογίας περί << κεντρο-δεξιάς >> πολιτικής άποψης και ο δε Παπανδρέου να ανταπαντά στις κατηγορίες σχεδόν με περισσότερη ένταση από ότι έλεγε για τον Καραμανλή.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν καταιγιστικές, με έναν έναν να δηλώνει καθημερινά προς την ποια μεριά συντάσσεται, με πιο πρόσφατο και παράδειγμα την δήλωση-στήριξη του Κώστα Λαλιώτη στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.

Το καλύτερο διάβασα από τον Δημήτρη Δανίκα στην εφημερίδα << Τα Νέα >> που έγραψε για τους ανεμοπαρμένους που εξακολουθούν να πιστεύουν πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ κατά την οκταετία Σημίτη πήγε την Ελλάδα μπροστά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και τα έργα που γίνανε στην χώρα. Ο Δανίκας επισημαίνει ότι ρίχνουν την ευθύνη της ήττας σε φαντασιώσεις της <<Χαλιμάς>> και όχι στο πόσο οδυνηρές συνέπειες είχε για την τσέπη των φτωχών.

Εγώ επισημαίνω την σημασία που είχαν κάποιες ιδέες κατά την περίοδο μετά την πτώση της χούντας και την εξευτελιστική επιχειρηματολογία των <<συντροφίων>> που <<αγωνίστηκαν>> για την <<ελευθερία>> έκφρασης και την δημοκρατία (και καλά...).

Κανείς δεν βάζει μυαλό σ'αυτό το κόμμα.... Η πιθανή επικράτηση θα είναι του Γιώργου Παπανδρέου και καλό θα ήταν ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος να αρχίσει να σκεύτεται και το άλλο σενάριο και το μέλλον του στην << Δημοκρατική Παράταξη - Ματ Εναντίων Συνταξιούχων >>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: