Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Δάνεια και για Θέρμανση

Από δάνεια άλλο τίποτα αυτή η χώρα και η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Για τα νέα δάνεια και για τις λύσεις στην απελπισία των αδυνάτων όλο και ασχολούνται οι εκάστοτε μεγαλοεκδότες. Για την καταστροφή των πολιτών και την ακατάσχετη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τους κακόμοιρους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους όρους αποπληρωμής επικρατεί << μούγγα στην στρούγγα>>.

Μόλις πρόσφατα κατασχέθηκε σπίτι που έμενε για πολλά χρόνια μία καθόλα αξιοπρεπής διαζευμένη κυρία. Ήταν και φιλέτο, αφου μονοκατοικία σε οικόπεδο 300 τετραγωνικών δεν γίνεται να μην μπει στο μάτι των μεγαλοσυμφερόντων.

Και η συμπαθητική μονοκατοικία απέναντί μου έγινε σε μόλις μια βδομάδα κατεδαφιστέα. Κόποι μιας ολόκληρης ζωής πήγαν στράφι και ποσώς ενδιαφέρει αυτό τους κυβερνόντες ή τους αντιπολιτευόμενους άρχοντες.

Το ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει μέρος να μείνει τώρα δεν ίδρωσε το αυτί κανενός?

Πόσο άδικο είναι για χρέος 10.000 ευρώ να ισοπεδώνεται σπίτι αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων? Ντροπή και αίσχος.

Πάντως και όσοι αναζητούν μία ευκαιριακή ανακούφιση στα οικονομικά τους από ευγενής και καλοντυμμένους συμβούλους τραπεζών και δανειοληπτικών οργανισμών φταίνε. Αφού τους ξέρετε γιατί στρέφεστε σ'αυτούς που απαξιώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας του πολίτη?

Δεν είναι καιρός να μπει ένα τέλος και στην αλλόγιστη χορίγηση δανείων και στην ασύδοτη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για ποσά εντελώς κατώτερα της πραγματικής αξίας των κατασχεμμένων?

Ντροπή για τις τράπεζες και ντροπή για τους πολιτικούς άρχοντες (νυν και πρώην) αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: