Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Επιτέλους Μία Θετική και Οικολογική Πολιτική Πρόταση για το Κέντρο της Αθήνας από την Ανοιχτή Πόλη - Απόριψη από τον Δήμαρχο

Έχουμε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου (πάλι καλά που το Σάο Πάολο της Βραζιλίας είναι χειρότερο), και το στρατόπεδο του πολιτικού άρχοντα της πόλης Νικήτα Κακλαμάνη είναι αντίθετο σε προτάσεις που θα επιτρέψουν στο λεκανοπέδιο και κυρίως στους κατοίκους του να πάρουν μερικές μικρότερες τζούρες καυσαερίου, όπως αυτή της παράταξης << Ανοιχτής Πόλης >> και του επικεφαλή Αλέξη Τσίπρα.

Απορίπτουν την δημιουργία πάρκων και ποδηλατόδρομων και προκλητικά υποκείπτουν στα συμφέροντα όπως αποκαλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Νομίζω πως ο δήμαρχος φοβάται το πολιτικό κόστος, αφού για την κατασκευή δικτύου στο κέντρο θα χρειαστεί να "κλέψει" χώρο από τα Ι.Χ. και ίσως και από τα πεζοδρόμια, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλη την Ευρώπη. Ομως υπάρχει σχετική μελέτη του ΕΜΠ που δείχνει πως μπορούμε να αποκτήσουμε ποδηλατόδρομους και είναι αστείο να λέει ο δήμαρχος πως το ποδήλατο δεν είναι μέσο μεταφοράς, αλλά ψυχαγωγικό μέσο. Οσο για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων στα πάρκα, για την οποία μιλά ο κ. Κακλαμάνης, ας φτιάξουν πρώτα πάρκα και να είστε σίγουροι πως οι ποδηλάτες θα κινούνται χωρίς να υπάρχουν ειδικοί διάδρομοι. Είναι υποτιμητική για τη νοημοσύνη όλων μας η άποψη του δημάρχου ότι η κατασκευή δικτύου στο κέντρο θα θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδηλατών».

Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση με τον νέο υπουργό μεταφορών και επικοινωνιών όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η << Ελευθεροτυπία>>.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=26169680

Δεν υπάρχουν σχόλια: